Egy történelmi kis faluban, Muhiban nőttem fel. Szüleim első gyermekét, nagyszüleim negyedik unokáját testesítettem meg egy személyben. Az eltelt 33 évben a természet, a művészet és legfőképpen a fa iránti szeretet jellemzett. A családommal jelenleg Sajószögeden élek. Két gyermekem van, Levente és Réka.

Évekkel ezelőtt találtam egy olyan hobbit, alkotó tevékenységet, amelyet folyamatosan tanulva, újra és újra feltöltődhetek. A fafaragás egyik legősibb önkifejező tevékenységünk. A magyarság lelkéhez közel áll. Erdélyben ma is nagy hagyománya van a fa szeretetének és a fából készült használati tárgyak készítésének. Székely kapuk, kopjafák, bútorok, lámpák, gyertyatartók és még felsorolni is sok lenne, mennyi mindent faragnak. Engem is a fa iránti szeretet irányít. Ma is faragóbicskával a zsebemben járok mindenfelé. Készítek apróbb dísz-, ajándék-, használati tárgyakat, szobrokat, családi fotók alapján faragok kisebb-nagyobb képeket, akár megrendelésre is. Az évek során ezek nagyszerű ajándéknak bizonyultak. Amennyiben érdeklik a részletek, kérem, keressen meg!

Pós Krisztián

fafaragó

Rólam mondták

Kiváló díszei lettek lakásunknak a Krisztián által készített tárgyak. Ráadásul attól sem kell félnünk hogy ha gyerekünk születik, le kell cserélnünk a megszokott dolgainkat.

Mészáros Gábor